Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 12.00 -18.00 uur.
Zaterdags gesloten in mei, juni en aug.

Vakantiesluiting:
zat. 3 t/m ma. 23 aug.

Contact

Bedrijven

Kunst heeft een positieve invloed op de uitstraling van een organisatie, geeft meerwaarde aan de werkomgeving en is onmisbaar in representatieve ruimten.
Kunstuitleen Friesland heeft ruim 45 jaar ervaring met het inrichten van kleine en grote bedrijven en instellingen. In Friesland maken ruim 150 organisaties gebruik van onze diensten.
Omdat ieder gebouw anders is en omdat kunst naadloos moet aansluiten bij de uitstraling van de organisatie, leveren wij maatwerk dat volledig is afgestemd op de specifieke wensen én op het budget.

Het lenen van kunst is ideaal om een huis of bedrijf een persoonlijke of representatieve uitstraling te geven. Zonder ergens aan vast te zitten of een grote investering te doen, bieden wij de keuze uit een groot aanbod. Uitgekeken op een kunstwerk, dan kan het gewoon teruggebracht worden. Of mocht u het juist niet meer terug willen brengen, dan is aankoop altijd een mogelijkheid. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Kunstuitleen Friesland verhuurt zowel aan particulieren als bedrijven en organisaties.

Collectie

Wij hebben een grote collectie kunstwerken die speciaal is afgestemd op het gebruik in bedrijfspanden. Deze is alleen op afspraak toegankelijk. Daarnaast zijn alle kunstwerken uit de particuliere collectie natuurlijk ook voor organisaties te huur. Op deze website is een groot deel van de collectie te zien. Er worden regelmatig nieuwe werken in de collectie opgenomen en sommige kunstwerken zijn nog niet gefotografeerd. Het is mogelijk om kunstwerken vrijblijvend te reserveren. Ga naar de collectie.

Tarieven

Het tarief is afhankelijk van het aantal geleende kunstwerken en de waarde daarvan. Daarnaast is er de keuze tussen alleen huren of huren en tegelijkertijd ook sparen voor een toekomstige aankoop.

Abonnementstarieven per maand:

Met kooptegoed:

€ 39,-  incl. 21 % btw waarvan € 12,50 kooptegoed.

Per abonnement van € 39,- kunnen maximaal vijf kunstwerken worden geleend met een totale waarde van € 2.000,-

 

Zonder kooptegoed:

€ 28,- incl. 21% btw

Per abonnement van € 28,- kunnen maximaal vijf kunstwerken worden geleend met een totale waarde van € 2.000,-

Bij de abonnementen is inbegrepen:

  • Bedrijfsbezoek
  • Advisering en inrichtingsplan
  • Voorselectie kunstwerken
  • Definitieve selectie
  • Wisseling van de collectie
  • Verzekering kunstwerken, exclusief glas en lijsten.

De kosten van transport zijn € 35,- per keer plus € 0,50 per kilometer.
De inrichtingskosten zijn € 30,- per uur.