Kunstuitleen Friesland gaat verhuizen!Beste klanten en kunstenaars,

Wij zijn blij om u te melden dat er een geschikte pand is gevonden voor de Kunstuitleen.
Door uw positieve reacties op de huidige locatie, is gekozen voor een pand in de buurt. En ja, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Om u allen weer zo snel mogelijk op het nieuwe adres te kunnen ontvangen sluiten we per 1 november 2020.
Een openingsdatum durven we nog niet alvast te stellen. Het is in deze tijden moeilijk te voorspellen hoe snel de overgang zal plaatsvinden. Als we zover zijn krijgt u uiteraard bericht.

Per 1 november is het adres:
Jupiterweg 6
8938 AE LeeuwardenLet op:

1. Telefoon en e-mail contact is tijdens de verhuizing niet mogelijk.
2. Over de verhuisperiode is geen boete verschuldigd.
3. Klanten die het spaartegoed moeten besteden krijgen een uitsteltermijn gelijk aan de
tijd dat we dicht gaan.


Namens alle medewerkers,
Tot gauw.


Openingstijden per 1 september Kunstuitleen FrieslandBeste klanten en relaties,

Afgelopen maanden zijn we beperkt open geweest.
We hebben ervaren dat iedereen zich houdt aan de opgelegde maatregelen.
Naarmate het drukker wordt is het veiliger om onze reguliere openingstijden te gaan hanteren zodat de bezoekersaantallen meer gespreid kunnen worden.

Vanaf 1 september zijn de onderstaande openingstijden van kracht:
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag (m.u.v. juni, juli, aug.) 12.00 – 17.00 uur.


Gesloten tijdens vakantieperiode

Wij zijn gesloten van 18 juli tot en met 10 augustus.


Beperkte heropening.

Beste klant,

Het is enige tijd geleden dat we onze deuren hebben moeten sluiten. Nu de maatregelen versoepeld zijn gaan we vanaf 12 mei weer open met aangepaste openingstijden. U kunt op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 12.00 tot 18.00 weer bij ons terecht. Mocht u op deze dagen en tijden niet kunnen dan kunt u een afspraak maken. We blijven op alle dagen per mail en telefonisch bereikbaar. U ontvangt bericht van ons als er wijzigingen zijn. Op onze website, onder nieuws, vindt u de laatste meldingen.

De leners die willen omruilen verzoeken wij van te voren een reservering via onze collectie op de website te plaatsten, zodat de tijd beperkt blijft als u ons bezoekt.Zoals eerder bericht worden er geen boetes in rekening gebracht vanaf maart 2020. Wel kan het voorkomen dat we u verzoeken om te ruilen als er een reservering op een werk is die u thuis heeft waarvan de uitleentermijn is verstreken.

Oud abonnees krijgen voorlopig uitstel tot en met november voor het te besteden spaartegoed.

Ook wij hanteren de richtlijnen.
U zult worden gevraagd om uw handen te desinfecteren als u binnenkomt, 1,5 meter afstand te bewaren van andere aanwezigen en de aangegeven route te volgen. Maximaal 2 personen per gezin.Het kan voorkomen dat wij u verzoeken om even buiten, of in de auto te wachten afhankelijk van het bezoekersaantal.

Ter afsluiting verzoek ik u niet om onze openingstijden op Google aan te houden.
Op onze website, op de Homepage, kunt u onze gewijzigde openingstijden vinden die dan van toepassing zijn.

Bedankt voor uw medewerking en begrip.

Met vriendelijke groet,
Team Kunstuitleen Friesland

Nieuws

Openingstijden Kunstuitleen Friesland:

dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur – 18.00 uur
zaterdag 12.00 uur – 17.00 uur (niet in juni, juli en augustus)

Expositie Gea Koevoets

Leeuwarden –Gea Koevoets exposeert van 25 februari tot en met 28 maart in Kunstuitleen Friesland.

Gea Koevoets is beeldend kunstenaar. Haar discipline is schilderen en zij is autodidact.

Over haar werk zegt zij:

“Landschappen zijn de rode draad in mijn werk. Ik gebruik vooral olieverf, maar speel graag met verschillende bijzondere materialen, zoals bijvoorbeeld teer. Dit bewerk ik met een brander op het paneel. Het landschap is voor mij een metafoor van mijn leven en spreekt een taal die ik in woorden niet kan zeggen.

Het interessante van mijn werk is het proces en het is mijn uitdaging om binnen dat proces, iets vanuit chaos te creëren.

Een chaos die ik goed ken: het is mijn beste en tegelijkertijd ook mijn slechtste eigenschap. Waarschijnlijk is het heel cliché dat ik de confrontatie aanga met mezelf, maar eigenlijk doet het er misschien wel helemaal niet toe.

Ik werk graag op panelen van forse of juist heel kleine formaten. Deze switch van groot naar klein en van klein naar groot vind ik spannend. Zo maak ik dus eigenlijk innerlijke landschappen of “Mindscapes” zoals een kunstcriticus ze ooit noemde: ze komen van binnenuit en bestaan alleen in mijn geest.  Sterker nog, ik werk net zo lang door aan een paneel tot er een landschap ontstaat waar ik me thuis voel.

Vele jaren van studie, experimenteren en hard werken zorgden voor deze ontwikkeling in mijn werk. Het is het werk waar ik volledig achter sta en die ik graag de wereld wil laten zien”.