dinsdag t/m vrijdag
10:00-18:00

zaterdag
12:00-17:00

Van juni t/m augustus gesloten op zaterdagContact


Nieuws

Openingstijden Kunstuitleen Friesland:

dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur – 18.00 uur
zaterdag 12.00 uur – 17.00 uur (niet in juni, juli en augustus)

Expositie Gea Koevoets

Leeuwarden –Gea Koevoets exposeert van 25 februari tot en met 28 maart in Kunstuitleen Friesland.

Gea Koevoets is beeldend kunstenaar. Haar discipline is schilderen en zij is autodidact.

Over haar werk zegt zij:

“Landschappen zijn de rode draad in mijn werk. Ik gebruik vooral olieverf, maar speel graag met verschillende bijzondere materialen, zoals bijvoorbeeld teer. Dit bewerk ik met een brander op het paneel. Het landschap is voor mij een metafoor van mijn leven en spreekt een taal die ik in woorden niet kan zeggen.

Het interessante van mijn werk is het proces en het is mijn uitdaging om binnen dat proces, iets vanuit chaos te creëren.

Een chaos die ik goed ken: het is mijn beste en tegelijkertijd ook mijn slechtste eigenschap. Waarschijnlijk is het heel cliché dat ik de confrontatie aanga met mezelf, maar eigenlijk doet het er misschien wel helemaal niet toe.

Ik werk graag op panelen van forse of juist heel kleine formaten. Deze switch van groot naar klein en van klein naar groot vind ik spannend. Zo maak ik dus eigenlijk innerlijke landschappen of “Mindscapes” zoals een kunstcriticus ze ooit noemde: ze komen van binnenuit en bestaan alleen in mijn geest.  Sterker nog, ik werk net zo lang door aan een paneel tot er een landschap ontstaat waar ik me thuis voel.

Vele jaren van studie, experimenteren en hard werken zorgden voor deze ontwikkeling in mijn werk. Het is het werk waar ik volledig achter sta en die ik graag de wereld wil laten zien”.