Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 12.00 -18.00 uur.

juni, juli en aug. zaterdags dicht.

Contact

Johan Haantjes

Van 24 februari t/m 28 maart 2024.

Johan Haantjes (1943) is autodidact en experimenteert met diverse materialen.

Hij toont werk uit verschillende perioden, onder andere prehistorische voorstellingen en stillevens op aangespoeld hout op de stranden van de Waddeneilanden.
Zo geven o.a. zand, jute en papier structuur aan zijn olieverfschilderijen.
Zijn werk wordt getypeerd door sfeer, intimiteit en gevoel. Het resultaat is verstild door eenvoud in vorm en soberheid van kleur, maar tegelijk dramatisch door de kracht van de schilders beweging en de licht/donker contrasten.

Johan Haantjes exposeert tevens enkele kleine objecten.

Haantjes exposeert regelmatig binnen en buiten Friesland.

Johan Haantjes 1 Johan Haantjes 2

Stella Burggraaf

Polderperspectief

13-01-24 t/m 22-02-24

Stella Burggraaf studeerde in 2003 af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte ze veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig is ze dagelijks te vinden in haar atelier in Westknollendam.

Stella Burggraaf maakt landschappen, die geïnspireerd zijn op de polder. Haar schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Nederland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ze haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

Ze werkt met olieverf op doek, soms op paneel. De kracht van haar werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schildertoets. Vaak werkt ze in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ze werkt ook nat in nat, zoekend naar direct resultaat.

Voor meer informatie www.stellaburggraaf.nl of Instagram @stellaburggraaf.

Koeien in het land‘Koeien in het land’
90cm x 90cm
Olieverf op doek
Volle maan‘Volle maan’
30cm x 20cm
Olieverf op doek

Kunstuitleen Friesland is van 2 tot en met 5 januari gesloten in verband met inventarisatie.
Vanaf 6 januari kunt u weer bij ons terecht.


Expositie Pieter Vierhout

Kunstuitleen Friesland van 18-11-23 t/m 29-12-23 .

Pieter Vierhout, (1957, te Almelo)

De schilderijen van Pieter Vierhout vertonen in schilderkunstig opzicht één natuurlijk aandoende compositie.
Alle gevat in hun lokale kleurtonen- uiteenlopend van het frisse groen van de Hollandse weiden, het felle coloriet van het middellandse zeegebied tot het zachte getemperde licht in de Provence. Sfeer en kleur zijn de belangrijkste elementen in zijn werk.

Zijn schildertechniek is beheerst, het is bewonderenswaardig hoe Pieter Vierhout steeds weer op zoek is naar de juiste kleurtoets en ritme in het hanteren van de penseelstreek en het paletmes; dit geeft een bijzondere punctuur aan het schilderij. Gedurfd en expressief van opzet.
Al met al zijn het sfeervolle en kleurrijke schilderijen, waarin het licht een bijzonder accent krijgt. Het geeft een impressionistische indruk.

Graag laat Pieter Vierhout zich inspireren door het landschap, inclusief waterpartijen hetgeen van een geheel eigen optiek getuigt.

Hij wandelt voort op het pad der abstractie, waarbij de herkenbaarheid echter niet wordt aangetast.

Dat mag in onze tijd van neo-figuratisme vreemd schijnen, het geeft wel een fase weer in de individuele artistieke ontwikkeling van de schilder.

Pieter Vierhout zegt zelf, dat hij zich tot de natuur voelt aangetrokken en laat zich hierdoor met gebruikmaking van olieverf inspireren. Zelf vindt hij het mooi om situaties iets te overdrijven. Het moet sterk zijn in compositie met fellere kleur dan de werkelijkheid.

Pieter heeft een opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Groningen.

Pieter Vierhout - Coast near Haarlem - 80cm x 160cmCoast near Haarlem Pieter Vierhout - Door to heaven - 90cm x 60cmDoor to heaven Pieter Vierhout - Meer bij het bos - 150cm x 150cmMeer bij het bos

Expositie Joke Ket

kunstuitleen Friesland van 14-10-23 t/m 16-11-23.

Joke Ket woont en werkt in Friesland.

Na het volgen van cursussen, masterclasses en 4 jaar Zomeracademie van de Kunstenaarsbond in de jaren 1990/’95, heeft Joke een geheel eigen stijl ontwikkeld.
In de beginjaren was het vooral het werken met stoffen en materialen van verre reizen die ze in haar werk verwerkte.
De laatste jaren is ze te vinden langs de waddenkust die haar volop inspiratie geeft.
De dreiging van gas- en/ of olieboringen in dit Wereld Erfgoed gaat haar dan ook zeer aan het hart.
Joke wil in haar werk de toeschouwer laten ervaren en beleven de eindeloze horizon, de vrijheid, bollende zeilen en de sensatie van wind door je haren en zout op je lippen.

Joke werkt vanuit de gedachte “Uit het vuur der aarde”.
Haar werk wordt opgebouwd met materie van de Waddenzee, slik, zeewier, touw, schelpen enz.
De onderlagen zijn eerst geschilderd in lagen rode acrylverf, het vuur der aarde.
Als het slik op het doek/ papier droogt, krimpt het slik en komt de rode onderlaag tevoorschijn, het vuur der aarde.
Het is een bewerkelijk proces wat opgebouwd wordt in lagen acrylverf en daarna verder uitgewerkt in olieverf.
www.schildereizen.com

Bij verkoop gaat een deel van het geld naar Stichting Kalpitiya op Sri Lanka waar kleinschalige projecten opgezet zijn voor onderwijs en gezondheid voor kinderen.
www.kalpitiya.nl


Joke Ket


Expositie Jeannette Héman

Kunstuitleen Friesland 02-09-23 t/m 07-10-23.

Jeannette Héman geboren in Amsterdam.
Opleiding Ateliers 63 in Haarlem. Daarna Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden.
Exposities in binnen- en buitenland.

Opgegroeid in Amsterdam was voor Jeannette de kennismaking met Friesland met zijn ruimte en vergezichten een geweldige ervaring. Het landschap maakte een grote indruk en is een bron van inspiratie voor haar werk geworden. De landschappen die zij schildert zijn vaak diffuus. Zodat je erin kan “wegdromen” en je een nog een keer moet kijken wat werkelijkheid is en wat fantasie.
Ook is zij zich gaan interesseren voor de geschiedenis van vrouwen. Met name hoe het is gekomen dat zij een achtergestelde positie hebben gekregen. Wat is hiervan de oorzaak? Maar vooral wat heeft dit voorinvloed op het leven van nu? Mensen zijn een onderdeel van het natuurlijkevenwicht wat nu mede wordt verstoord door verschil in behandeling van mannen en vrouwen. Jeannette heeft er een beeldverhaal van gemaakt, om zo de geschiedenis van man en vrouw in relatie tot de natuur vast leggen. Het geheel bestaat uit 40 schilderijen die in boekvorm zijn uitgegeven.

De schilderijenzijn ook te zien op de website:
www.devrouwengeschiedenis.nl.

Kij yn de dize - Jeannette Heman De Deelen - Jeannette Heman

Expo Rein de Vries

Kunstuitleen Friesland van 20 juni t/m 28 juli.

Expo Rein de Vries Kunstuitleen Friesland van 20 juni t/m 28 juli.

Rein de Vries is geboren in 1944 in Leeuwarden.
Zijn opleiding heeft hij gevolgd aan Academie Vredeman de Vries, Academie Minerva, akte tekenen en handvaardigheid en een cursus kunstpsychologie aan de universiteit Nijmegen.
Als beeldend kunstenaar is hij vanaf 1968 bezig.
Daarnaast heeft gewerkt als docent tekenen en schilderen aan diverse middelbare scholen en creativiteitscentra.
Opgegroeid aan de rand van de stad heeft hij gezien hoe de natuur werd ingenomen door de techniek van de mens. Hij was altijd al geïnteresseerd in bootjes en water. Dat is ook zijn omgeving waar hij schildert.
Met zijn tekeningen hoopt hij mensen te interesseren om met behulp van zonlicht waterstof te gaan produceren rond de evenaar. Hij probeert daarmee de mensen aan het denken te zetten.

Zijn werk aangekocht door diverse gemeentes, provincies, particulieren en Europees parlement.
In 1999 heeft Gerhild Toth van Rooy, “Visie en visioen van Rein de Vries”, gepubliceerd.

8 t/m 28 augustus gesloten i.v.m. zomervakantie.

luchtzuiveringsinstallatie tekening productie van waterstof d.m.v. zonlicht

Expositie Dorita Savert


van 5 mei t/m 9 juni

Meet en Greet op zaterdag 20 mei vanaf 13.00 uur.


Wondertooneel der Nature
In het werk van Dorita Savert worden vragen gesteld over de manier waarop wij observeren, hoe wij deze observaties vertalen en zo waarnemen. De Hortus Botanicus diende oorspronkelijk als uitgangspunt. In het meest recente werk is het de tuin van de kunstenaar waar bijzondere planten gekweekt worden. De op het eerste gezicht figuratieve, poëtische landschappen en bloemstillevens blijken bij nadere beschouwing een tweede laag te bevatten. De fictieve werelden laten zich lezen als een niet alledaagse lofzang op de natuur. Details van de flora worden soms extreem uitvergroot en in andere werken weer geminimaliseerd. Er worden delen van oude landkaarten, botanische tekeningen en dagboeken toegevoegd.
Voor de expositie Wondertooneel der Nature* in Kunstuitleen Friesland is een overzicht samengesteld van werken die zich laat lezen als een imaginaire tuin.

Img1* Vincent Levin: Het Wondertooneel der Nature, 1706 Img2 Img3

Expositie:

Grietje Postma

04-02-2023 t/m 17-03-23


Grietje Postma

GRIETJE POSTMA – HOUTSNEDES bij Kunstuitleen Friesland

Grietje Postma (Dronten, 1961) werkt naar aanleiding van het leven, de natuur en het landschap om haar heen. Ze maakt hiervoor al jaren gebruik van de houtsnede-reductietechniek, een techniek die vele mogelijkheden biedt, maar ook beperkingen, voor haar dè manier om tot de essentie te komen in haar werk. Ze houdt van het werken in lagen van kleur, met hout, inkt en papier. Dit vertaalt zich in prenten met een verstilde, harmonische sfeer. Door de bewerkelijkheid van de techniek kunnen er maar een beperkt aantal prenten per jaar worden gemaakt, maar bij iedere prent komen er weer nieuwe inzichten, waardoor het werk altijd spannend blijft. De laatste paar jaar wordt er ook geëxperimenteerd met o.a. linoleum, een materiaal wat weer andere mogelijkheden biedt.
Grietje exposeert haar werk regelmatig in binnen- en buitenland en haar prenten zijn aangekocht door diverse bedrijven en instellingen.

Grietje Postma exposeert van 4 februari t/m 17 maart in Kunstuitleen Friesland.

Kunstuitleen Friesland organiseert 25 februari van 14:00-16:00 een Meet and Greet met Grietje Postma.

Openingstijden Kunstuitleen Friesland:
Dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 – 18.00 uur.


Leden- & bedrijvenavond kunstuitleen

Ledenavond

Recent hebben wij op de kunstuitleen een speciale avond voor onze leden en een avond voor de buurtbedrijven van de Hemrik georganiseerd..
Alle bezoekers worden bedankt voor hun gezelligheid en positieve reacties.
Wij zullen zeker uw advies opvolgen door vaker een activiteit te organiseren waar u bij betrokken wordt.
In een tijd waarin kunst en cultuur op de achtergrond dreigen te verdwijnen is het fijn dat u ons nog steeds waardeert.

Tot de volgende keer.

Team Kunstuitleen


Tentoonstelling:

DOET BOERSMA (1958)


Deze zeer ondernemende kunstenares heeft sinds 1985 in Leeuwarden haar atelier van waaruit ze allerlei activiteiten onderneemt. Haar werk is expressief en kleurrijk. De onderwerpen zijn van landschappen verschoven naar de processen in de natuur, waarbij ze de samenhang binnen processen laat zien, zoals: zaaien, wortelen, de invloed van licht, water en vooral de vruchtbare aarde.
Doet geeft sinds 1985 lessen in tekenen en schilderen, richtte cursuscentrum It Frysk Skildershûs op en Kunstacademie Friesland.

Speciaal voor de Kunstuitleen laat zij o.a. een aantal kleurrijke waterwerken zien, waarbij ze (deels abstract) het kleurrijke bodemleven laat zien.

Naast het tentoonstellen van werken heeft Kunstuitleen Friesland haar gevraagd om te werken in de Kunstuitleenruimtes, om te laten zien hoe een kunstwerk tot stand komt.
Doet Boersma verhuist van zaterdag 12 november t/m donderdag 19 januari haar atelier tijdelijk naar de Kunstuitleen, waar ze werkt aan een nieuwe collectie. Dat doet ze op de volgende data:

1. Za 12 november: 12:00-18:00
2. Wo 16 november: 13:00-17:00
3. Wo 23 november 13:00-17:00
4. Wo 30 november 13:00-17:00
5. 8, 9, 10 december 13:00-17:00
6. 15, 16, 17 december: 13:00-17:00
7. Do 12 januari: 13:00-17:00
8. Do 19 januari: 13:00-17:00

Van harte welkom.

EXCLUSIEF VOOR KLANTEN

Wij zijn ontzettend dankbaar voor onze trouwe klanten! Speciaal daarom komt Doet Boersma nog een extra avond langs om haar atelier voor u open te stellen.
Graag verwelkomen we u tijdens onze kunstzinnige activiteit op donderdag 19 januari van 17-19 uur: kunst kijken en zien maken onder het genot van een hapje en een drankje.

Maitydsljocht Majestic Fence Wetterwrâld
Maitydsljocht
100x150cm.
Doet Boersma
Majestic Fence
150x150cm.
Doet Boersma
Wetterwrâld
150x150cm.
Doet Boersma


Heb je in november of december nog een gaatje over op de planning en heb je interesse in kunst? Kom dan vooral langs bij Doet Boersma’s atelier bij Kunstuitleen Friesland! 🎨😎

Even lekker wegdromen bij het kijken (en het tot stand komen) naar kunst. Doet is tijdens het open atelier aan het werk, je kunt vrij in- en uitlopen. Ze legt uit en laat zien hoe ze werkt en welke keuzes ze maakt. Ze demonstreert haar werkwijze, o.a. hoe planten verwerkt worden in haar schilderijen. Het is leerzaam en onderhoudend, maar natuurlijk ook een plezier voor het oog. Je ziet het schilderij langzaam groeien onder haar handen en kunt vragen stellen. Je kijkt mee over de schouder van de kunstenaar.

Je bent welkom op de eerste open atelier dag, wat 12 november van start gaat. Het is een vrije inloop van 12.00-18.00! Ook hebben wij nog andere data staan in november (zie afbeelding). Ben jij er ook bij? 😊

Alvast bedankt,

Annelotte

Foto 1

Annulering

Tot onze spijt moeten wij, door afzegging van de kunstenaar, noodgedwongen op het laatste moment de expositie ‘Friesche Doorlopers’ van Crail Moansburg annuleren.
Onze excuses hiervoor.

Wij hopen u snel weer mooie exposities te kunnen presenteren.
U bent uiteraard vandaag welkom voor een hapje en een drankje. Wij zijn tot 18:00 geopend.

Team Kunstuitleen Friesland


 

 


                               

dinsdag t/m zaterdag van
12:00 – 18:00 uur.                                          Hemelvaartsdag gesloten.


 

 

 


                       998468                                                      998448

 

 

 

 


                       998453                                                       998458

 

 

 


                       900994                                                        998264

 

 

 


                  998257                                                          998291

 

 

 


                         998321                                                       900988 

 

 

Expositie John Konijn van 2 april tot en met 12 mei.


John Konijn realiseert zich al jong dat kunst schilderen dé manier is om over de wereld te communiceren. Hij wordt al op jonge leeftijd gegrepen door mogelijkheid om zich te uiten. Hij geniet ervan om te leren schrijven en als hij een poster met een afbeelding van een schilderij van Vincent van Gogh ziet, brengt dit een gedachtestroom op gang die niet meer tot stilstand komt. Hij schildert onderwerpen uit zijn naaste omgeving: horizon, luchten, land, huizen en infrastructuur in allerlei hoedanigheden. Het zijn klassieke thema’s die hij naar mate hij langer kunst schildert steeds meer naar zijn hand zet. Vol enthousiasme brengt hij een wereld in kaart die hij ondanks haar alledaagsheid als bizar, maar ook als mysterieus ervaart.

Kunst schilderen is voor Konijn kijken en denken in één. Of schilderkunst de werkelijkheid verbeeldt of een eigen werkelijkheid vertegenwoordigt is geen relevante vraag voor hem. Hij schildert intensief en spontaan zoals de Jonge Wilden in de jaren tachtig, verliefd op verf, verlangend naar beelden. In de volle overtuiging dat hij in kleurrijke verfstreken uiting kan geven aan vele verschillende gevoelens. “Schilderkunst is dé manier om nog enige vat te krijgen op de bizarre wereld waarin we wonen.

Zijn bijzondere interesse in kleur en kleureffecten komt naar voren in de diversiteit van sommige details op het schilderdoek. Het zonlicht of het lamplicht dat weerkaatst op water, een meer op de achtergrond of een plas water in het zand. Konijn varieert zoveel mogelijk. Binnen het bereik van één onderwerp, bossen, autowegen, verlichtte steden, varieert hij met kleuren en het ritme van de kwaststreken. Zacht licht gefilterd door boombladeren, die de schors op de stammen wit, groen en bruin laat oplichten. Water op grijze stoeptegels en zwart asfalt en avondrood, Konijn kijkt nieuwsgierig om zich heen, op zoek naar die landschappen en momenten van de dag waarop de realiteit zich aan je voordoet als in een droom. Het uur van de wolf als autolichten contrasteren met het donkerblauw, zwart van de hemel, als de bomen en de daken van de huizen zich aftekenen als een precieze scheidslijn tussen bebouwing en lucht.

Hoewel Konijn niet vanuit een conceptueel standpunt werkt, is er wel sprake van een duidelijke plaatsbepaling. De kunstschilderijen van Konijn verdiepen zich niet langs de weg van de kunsttheorie, maar via zijn behoefte om van een saaie, voorspelbare wereld een bezienswaardigheid te maken. Konijn brengt kleine onderdelen en details van de werkelijkheid op het doek tot leven. Niet alles hoeft mooi te zijn. Hij bewondert Tjebbe Beekman vanwege diens verfgebruik en het vrijmoedige gebruik van restmaterialen zoals as en zand. Er is een echo van de impressionisten, maar ook een echo van Anselm Kiefer in zijn werk te bespeuren.

John Konijn John Konijn

13-03-2022


Ernesto Lemke Korting

Expositie Ineke Carolus, Viltkunst

5 februari tot en met 25 maart.Ineke Carolus is textielontwerpster en -vormgeefster met als specialisatie handgemaakt wolvilt.
Geboren in Drenthe in 1953 heeft ze vanaf haar 7e in Friesland gewoond, met een onderbreking van 5 studiejaren in Groningen.
Opgegroeid in een gezin waarin vooral de moeder haar kinderen wakker wist te maken voor kunst en literatuur, werd Ineke gestimuleerd haar interesse en talent in de textielkunst te ontwikkelen.
Zo kreeg ze als huwelijkscadeau van haar ouders een groot weefgetouw en bijbehorende weefopleiding!
20 jaar was ze als weefster werkzaam toen ze door “toeval” de wolvilt-techniek ontdekte en gegrepen werd door de ongekend creatieve mogelijkheden van dit materiaal.
Uiteindelijk belandde het weefgetouw op zolder en Ineke begon zich toe te leggen op het ontwerpen en maken van vilt. Jarenlang experimenteren en ontwikkelen van technische vaardigheden volgden.

Ineke Carolus houdt zich op eigentijdse manier bezig met deze oeroude techniek van vervilten van wol. Ze maakt het spinrag dun als kant of juist met veelkleurige snijranden. Ze verwerkt er allerlei stoffen en vezels in zoals vlas, zijde polyester of katoen.
Ze is enorm gefascineerd door hoeden/hoofdtooien. Ze maakt ze altijd draagbaar, maar het zijn vooral kijkobjecten. Ook maakt ze vilt voor het interieur. En de laatste jaren vooral viltpanelen voor aan de wand. Ze is vooral sterk in kleurgebruik.
Het werken met inkervingen en snijranden is kenmerkend voor haar werk.
Inspiratie is vooral de natuur. Overal in de plantenwereld zie je structuren en ritmes; herhalingen.
Daarnaast gebeurtenissen in haar eigen leven en omgeving.

Aangepaste openingstijden Kunstuitleen Friesland:
dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Ineke Carolus Ineke Carolus

Beste relatie,Zoals u waarschijnlijk heeft vernomen, zijn de coronamaatregelen aangescherpt.
Wij zijn verplicht ons hieraan te houden en daarom gelden voorlopig onderstaande regels.

  • Bij klachten, blijf thuis.
  • Mondkapje verplicht.
  • Bij entree, handen desinfecteren (hier aanwezig).
  • Houdt 1,5 m. afstand.
  • Max. 30 klanten per keer.

Aangepaste openingstijden tot nader bericht.
dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot en met 17.00 uur.

Tot gauw,

Medewerkers Kunstuitleen


Expositie Jimjim’s van 13 november tot en met 29 december.Jimjim’s is de artiestennaam van Chay Oord (Den Haag, 1962).

Hij is muzikant en kunstenaar, geschoold aan de Minerva Academie te Groningen in de jaren 80.
Na zijn opleiding heeft hij zwervend Parijs en Berlijn ontdekt en maakte hij kennis met de verleidingen van het nachtleven.

Voor zijn schilderijen en zeefdrukken maakt hij voornamelijk gebruik van olieverf, acryl, ecoline en zelfs plastic.
De thematiek is met een knipoog ruig, cynisch, romantisch en duister. De werken zijn expressief en neigen naar graffiti.
Hij schildert voornamelijk dansers, schrijvers, muzikanten waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Zij zijn getekend door het nacht(leven), kwetsbaar en dominant aanwezig.

Jimjim’s verbeeldt vrouwen aan en achter de bar, als paaldanser, als nachtzwaluw.
Op grote doeken komen ze nadrukkelijker over: je kan letterlijk niet om hen heen!

Openingstijden Kunstuitleen Friesland:
dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 – 18.00 uur.

JimJim 1 JimJim 2

Maaike Nijlunsing exposeert van

18 september tot en met 29 oktober

in Kunstuitleen Friesland.Maaike Nijlunsing maakt schilderijen met acrylverf.

Ze heeft een grote fascinatie voor vervallen industrieel erfgoed. Verlaten plaatsen, waar de tijd het voor het zeggen heeft. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor landschappen en architectuur.
De schilderijen ontstaan aan de hand van foto´s die Maaike maakt van de omgeving waar ze zich op dat moment bevindt. Dit kan dicht bij huis zijn, maar ook tijdens reizen, waar ze wel eens het geluk heeft om toevallig tegen de mooiste vervallen glorie aan te lopen. Soms gaat ze er gericht naar op zoek, zoals in de zomer van 2020, naar Wünsdorf in Duitsland.
De dagelijkse omgeving biedt ook inspiratie. Toen Maaike in Utrecht woonde, waren dat de woonkazernes van de wijk Overvecht. Nu het Groningse Noordbroek haar uitvalsbasis is, zijn het veelal de vervallen strokarton- en aardappelmeelfabrieken, zoals die bij Ter Apel.
In de schilderijen speelt het verstrijken van de tijd, het verval, een belangrijke rol. Dit wordt schilderkunstig neergezet door middel van gelaagdheid.
Er wordt een huid opgebouwd met verf. Laag over laag ontstaat een verleden, een geschiedenis.
Daarnaast staat de schilderkundige zoektocht naar de suggestie van diepte en ruimtelijkheid in het schilderij centraal.
Hoe wek je de suggestie van een ruimte waar je in kan kijken op het witte, platte doek? Het is een spel, een nooit aflatende uitdaging die Maaike in ieder werk opnieuw aangaat.

Openingstijden Kunstuitleen Friesland:
dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 – 18.00 uur.

Foto 1 Foto 2 Foto 3